Скріншот з відео

Ухвалення "закону про іноагентів": жителі Грузії знову зібрались на протест (відео)

У неділю, 28 квітня, жителі Грузії відновили протести через скандальний "закон про іноагентів". Його нещодавно у першому читанні ухвалили у парламенті країни.

Про це повідомляє News Georgia. За даними джерела, 28 квітня надвечір у Тбілісі розпочався марш до будівлі парламенту. Мітингарі виступають проти "закону про іноагентів".

Біля самого парламенту на цю мить уже зібралося багато людей — вони чекають, коли до протестів долучиться основна частина акції.

Раніше спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі фактично звинуватив Сполучені Штати Америки у "фінансуванні радикалізації та дезінформації". Це начебто відбувається через грантову підтримку грузинських громадських організацій. Таким чином грузинський політик відреагував на американську критику закону "Про прозорість іноземного впливу".

Нагадаємо, 27 квітня президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Грузія не наближається, а віддаляється від європейських ідей. Це була його реакція на ініціативу політичної сили "Мрії" ухвалити російський аналог "закону про іноагентів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.04.2024 21:35