ППО Patriot. Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Україна веде переговори про перенесення виробництва Patriot на своїй території

Перенести виробництво систем Patriot в Україну цілком реально. До того ж уже тривають переговори щодо організації такого процесу.

Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Вона пояснила, що будівництво заводів для виробництва західних систем протиповітряної оборони в Україні є цілком можливим.

"Таке завдання в нас стоїть і від президента, і від міністра оборони. Переговори ці тривають, при цьому вони доволі предметні та відбуваються з моменту останнього візиту президента до США, після цього наші компанії зустрічалися. Це вже дуже предметна робота", — наголосила посол.

Вона зауважила, що наразі не може назвати якихось чітких меж, але запевнила, що зі свого боку Україна намагається прискорити процес.

"Це абсолютно реально. Є багато компаній, я зараз кажу не про Patriot, а про інші спроможності, які вже розпочали будівництво чи спільні проекти з українськими компаніями вдома. Ми будемо активно працювати, щоби це стосувалося всіх спроможностей, включно з такими складними як Patriot", — додала вона.

Збільшення російських обстрілів та тривала затримка американської допомоги призвела до того, що цієї весни Україні зіткнулася зі значною нестачею систем протиповітряної оборони. Своєю чергою це дало росіянам можливість руйнувати українську енергосистему та бити по незахищених цивільних містах.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявляв, що Україні для повного захисту неба від комбінованих повітряних атак країни-агресорки Україні необхідно 25 систем Patriot.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.04.2024 20:13