Скріншот із відео Третьої штурмової бригади

Українські захисники зачитали рядки Тараса Шевченка до 210 річниці його народження: щемливе відео

Українські військові Третьої штурмової бригади задекламували поезію Тараса Шевченка, 210 річницю від дня народження якого сьогодні, 9 березня, відзначає Україна та весь світ.

Відповідне відео опублікувала Хорунжа служба Третьої окремої штурмової бригади.

Захисники України щороку декламують вірші Тараса Шевченка в ці дні березня. До армійського поетичного марафону долучаються представники різних родів військ — піхота, артилеристи, моряки, льотчики, танкісти, тероборонівці.

Слова видатного українського поета, прозаїка та мислителя Тараса Шевченка не втратили актуальності навіть через багато років після його смерті. Й зараз, у період повномасштабної російсько-української війни, вони зазвучали по-новому та набули ще важливішого сенсу.

"…Вражою злою кров‘ю волю окропіте". Так казав пророк українського народу Тарас Шевченко. Виконаємо це. Слава Україні!" — висловився минулого року з цього приводу тоді ще командувач Сухопутних військ, а зараз головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Нагадаємо, що в серпні минулого року в Ірпені відкрили найбільший у світі мурал картини Тараса Шевченка "Катерина". Його розмір — 7,8 на 12 метрів, а розташований він на одній зі стін адміністративної будівлі в центрі міста.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.03.2024 13:47