Фото: Володимир Карплюк

В Ірпені відкрили найбільший у світі мурал картини "Катерина" Тараса Шевченка

У п'ятницю, 25 серпня, в Ірпені відкрили найбільший у світі мурал картини Тараса Шевченка "Катерина". Його розмір — 7,8 на 12 метрів, а розташований він на одній із стін адмінбудівлі в центрі міста.

Про це повідомив голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

"Мурал є подарунком громаді міста-Героя Ірпінь від товариства "Відважних2, яке є фундатором Літературної премії Ірпеня та щорічно підтримує художній пленер "Намальований Ірпінь", — сказав він. 

Фото: Володимир Карплюк

Мистецький обʼєкт присвятили усім, хто захищав місто від російських загарбників у лютому-березні 2022 року.

"Це пам'ятник, в основі якого боротьба двох постатей. З однієї сторони — чоловік з мужнім вольовим обличчям, впевненим поглядом, сильними руками. З іншої — особа в потворній масці безликості, байдужості, жорстокості та брехні, яка всіма силами намагається одягти таку ж маску на інших", — додав Карплюк.
Авторами муралу є художній колектив на чолі з художницею Катериною Ведмідь, яка є автором відомого Літературного муралу Ірпеня та муралу голові Європарламенту Роберті Мецолі.

Нагадаємо, у Києві на одній з адміністративних будівель Верховної Ради з’явився мурал, присвячений пам'яті всіх загиблих воїнів під час війни. Автором муралу є французький художник Крістіан Ґуемі. На стінописі зображений Герой України Олександр Мацієвський, який був розстріляний росіянами після слів: "Слава Україні". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.08.2023 17:29