Скріншот з відео

Конкурент Трампа на виборах президента США несподівано приїхав в Україну

Колишній віце-президент США Майк Пенс відвідав деокуповані Мощун, Бучу та Ірпінь у Київській області. Республіканець прибув в Україну з неанонсованим візитом.

Про це повідомляє NBC News.

Пенс став першим кандидатом у президенти США від Республіканської партії, який зустрівся з лідером України Володимиром Зеленським під час передвиборчої кампанії. У рамках візиту він відвідав деокуповані Мощун, Бучу та Ірпінь на Київщині, де поспілкувався з місцевими жителями та поклав квіти до меморіалів загиблим у війні.

"Приїзд сюди як приватної особи, можливість на власні очі побачити героїзм українських солдатів. Побачити героїзм людей в Ірпені. Побачити сім'ї, чиї будинки були буквально розбомблені в розпал російського вторгнення лише зміцнює мою рішучість зробити свій внесок, продовжувати закликати до рішучої американської підтримки наших українських друзів і союзників", — заявив Пенс.

Нагадаємо, фахівці вважають, що вступ Пенса до передвиборних перегонів додає ще одного конкурента колишньому президентові Дональду Трампу, у якого зіпсувалися стосунки з Пенсом після подій 6 січня 2021 року, коли прихильники Трампа штурмували Капітолій. 

Відомо, що у передвиборчі президентські перегони з боку республіканців, крім Пенса і Трампа, також вже вступили губернатор Флориди Рон Десантіс, сенатор Тім Скотт і колишній губернатор Південної Кароліни Ніккі Хейлі. Планується, що у вівторок, 6 червня, про вступ у президентські перегони з боку республіканців оголосить колишній губернатор Нью-Джерсі Кріс Крісті, а в середу — губернатор Північної Дакоти Даг Бургум. 

"Голос Америки" писав, що велика кількість кандидатів-республіканців, які борються за номінацію, непокоїть багатьох противників Трампа всередині Республіканської партії. Вони побоюються, що голоси противників Трампа можуть розділитись, і колишній президент отримає в результаті номінацію.

У виборах також офіційно візьме участь і юрист Роберт Ф. Кеннеді-молодший. Він анонсував свою участь у бальному залі бостонського готелю Park Plaza 19 квітня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.06.2023 20:59