Фото: Facebook/Укрзалізниця

"Укрзалізниця" ввела нові правила продажу повернутих квитків

В "Укрзалізниці" тепер для популярних рейсів продають квитки тільки в онлайн-каналах та з обмеженою кількістю для купівлі. Також ввели ще одне правило щодо повернутих квитків — усе, щоб унеможливити перепродаж.

Про це повідомили в прес-службі "Укрзалізниці".

Раніше УЗ змінила правила для найбільш популярних міжнародних рейсів. Наприклад, квитки на потяг №67/68 Київ-Варшава-Київ ще з листопада 2022-го можна купити лише онлайн і не більше, ніж чотири штуки в одні руки. Однак деякі недобросовісні "перекупщики" знаходили квитки, які повертають, а потім іншим людям пропонували їх перепродати за "комісію".

"Відслідкували, куди ведуть ниточки, хто здійснював повернення з порушенням встановлених правил. Матеріали передаємо відповідним органам у роботу, але вже швидко й показово очистились від співробітників-порушників, на яких впала підозра. Перекупщики могли вихоплювати до 90 квитків на місяць лише на варшавський рейс", — розповіли в УЗ.

Водночас в "Укрзалізниці" розповіли, що їхні працівники системно "вичищають" акаунти "перекупщиків" із їхніх онлайн-систем.

Відтак, із 28 січня УЗ запровадила ще одне корегування в процес продажу квитків, щоб унеможливити спекуляції. Тепер усі квитки, які повертатимуть на конкретну дату, будуть вводитися в систему за один день до дати поїздки.

"Тож, якщо не встигли придбати квиток за 20 днів, тепер не потрібно за ними полювати чи звертатись до "перекупщиків" — можна для термінових справ знайти всі повернуті квитки в цей чіткий часовий проміжок. А квитки, які будуть здаватись день у день, повертатимуться в систему не пізніше, ніж за 30 хв після здачі", — наголосили в УЗ.

Нагадаємо, нещодавно з'явилася інформація, що "Укрзалізниця" у 2023 році зазнає збитків у розмірі 20,2 млрд грн. Проте ціни компанія на свої послуги не підвищуватиме.

Суспільство, 29.01.2023 15:38