Фото: Офіс президента України

Урсула фон дер Ляєн планує вдруге висуватися на посаду президента Єврокомісії

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн планує вдруге вичуватися на другий термін. Про таке рішення посадовиця може оголосити вже за місяць.

Про це повідомляє Politico із посиланням на джерела, які знайомі з планами політикині.

Зазначається, що про свої наміри очільниця ЄК може оголосити 19 лютого в Берліні під час зборів партійне керівництво Християнсько-демократичного союзу (ХДС), яке має офіційно схвалити висунення фон дер Ляйєн як провідного правоцентристського кандидата на виборах до Європейського парламенту в червні.

У виданні наголошують, що партія ХДС та Європейська народна партія (ЄНП) ще мають підтвердити кандидатуру фон дер Ляєн на партійному конгресі в Бухаресті 6-7 березня.

"Як головний кандидат, або "шпіценкандидат", фон дер Ляєн очолить виборчу кампанію ЄНП, хоча вона не претендує на місце в Європейському парламенті. Натомість фон дер Ляєн прагне обійняти посаду голови Комісії з 2024 по 2029 рік. Це рішення ухвалюється лідерами ЄС, однак має бути підтверджене голосуванням у парламенті", — наголошує Politico.

Нагадаємо, президентка Європейської комісії вважає, що Євросоюз має переслідувати три головні цілі, щоби досягти стійкий і справедливий мир, та не допустити замороження війни в Україні. За її словами, війна в Україні стала стратегічною поразкою російського диктатора Володимира Путіна, але вона не перетвориться автоматично на перемогу України. 

До того ж Урсула фон дер Ляєн наголошувала, що у Євросоюзі пріоритетом є погодження всіма 27 країнами-членами рішення про створення Українського фонду. Проте готується також запасний варіант у разі відсутності консенсусу в блоці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.01.2024 09:52