Фото з соцмереж президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн

Урсула фон дер Ляєн назвала цілі, які має переслідувати ЄС для підтримки України

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн вважає, що Євросоюз має переслідувати три головні цілі, щоби досягти стійкий і справедливий мир і не допустити замороження війни в Україні.

Про це вона повідомила на конференції послів ЄС у Брюсселі, інформує "Європейська правда". За її словами, війна в Україні стала стратегічною поразкою російського диктатора Володимира Путіна, але вона не перетвориться автоматично на перемогу України.

"Поки війна затягується, і поки ми продовжуємо задовольняти щоденні потреби українців, ми також повинні намагатися зосередитися на шляху вперед і на тому, що означає підтримувати Україну "стільки, скільки буде потрібно", — зазначила фон дер Ляєн.

Політикиня у цьому контексті представила три цілі, які ЄС має переслідувати. Першою ціллю вона називає справедливий і тривалий мир, "а не ще один заморожений конфлікт": "Ніхто не хоче миру більше, ніж українці".

За її словами, основний шлях до досягнення цього — Формула миру президента Володимира Зеленського. Фон дер Ляєн закликала послів продовжувати працювати, щоб зібрати все більше і більше підтримки для Формули миру з боку країн по всьому світу.

"По-друге, Україна потребує довгострокової безпеки. Ми повинні забезпечити стійку військову силу, здатну захистити Україну зараз і стримувати російську агресію в майбутньому. Щоб історія не повторилася", — розповіла фон дер Ляєн.

На її думку, це вимагає нарощування потужностей європейської оборонної промисловості.

"Ми повинні гарантувати, що жодне промислове вузьке місце не завадить нам захищати Європу і надавати повну підтримку Україні", — наголосила очільниця Єврокомісії.

"По-третє, найкращий спосіб забезпечити Україні стабільність і процвітання в середньостроковій і довгостроковій перспективі — це членство в Європейському Союзі. Щоб Україна одужала — Європа є відповіддю. Щоб ще більше зміцнити українську демократію — Європа є відповіддю. Щоб захистити Україну від майбутніх втручань — знову ж таки, Європа є відповіддю", — підсумувала Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, 4 листопада Урсула фон дер Ляєн перебувала з візитом у Києві, де зустрілася з президентом України Володимиром Зеленським й виступила перед народними депутатами в українському парламенті.

Як відомо, Європейська комісія 8 листопада опублікує звіт про прогрес кандидатів на вступ до Євросоюзу з рекомендацією щодо початку переговорів щодо вступу України та Молдови до блоку. Своєю чергою Урсула фон дер Ляєн заявляла, що Україна домоглася "чудового" прогресу на шляху до членства в Євросоюзі. Європейські посадовці вражені реформами в розпал війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 07.11.2023 01:11