Наталія Гуменюк. Джерело: vikna.tv

В українських військових виникли ускладнення на лівобережжі Херсонщини: Гуменюк пояснила причину

Бойова робота українських захисників ускладнилася через погану погоду. Водночас наші воїни закріпилися на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Там працюють різні Сили оборони, різні структурні складові, не тільки морська піхота. Там діють різні підрозділи за своїм призначенням. І робота дуже потужна не тільки з особистою присутністю, а й аеророзвідка, артилерія дуже багато чого роблять для тих, хто закріплюється на лівому березі, щоби вони мали більш-менш забезпечений спокій", — пояснила вона.

Гуменюк наголосила: треба усвідомлювати, що ворог потужно відстежує в інформаційному просторі все, що стосується ситуації на лівому березі.

"Тому що в гібридній війні передача інформації — дуже важлива. Те, що передувало нашому цьому повідомленню – це знищення ворогом на окупованій території вишок мобільного зв'язку. Це знищення можливості у людей на окупованих територіях отримувати правдиву інформацію", — додала речниця Сил оборони Півдня.

За її словами, після тривалої бойової роботи й інформаційної кампанії Збройні сили України можуть вийти на певний відкритий етап.

При цьому Гуменюк додала, що погіршення погодних умов ускладнює бої. Йдеться як про окупантів, так і про українських захисників. Тому зараз наші воїни намагаються закріпитися на лівому березі.

"Треба усвідомлювати, що в умовах дуже поганої погоди зараз вона ускладнена. Бо це не тільки ускладнює фізичне просування, а й аеророзвідку. Тому що грозове попередження. Й у ворога зараз немає можливості так само потужно використовувати тактичну авіацію, як вони робили до цього етапу (пам'ятаєте бомбардування по 70-80 КАБів за добу). Тож зараз цей період і використовується, щоби максимально надійно закріпити наші успіхи", — підсумувала вона.

Нагадаємо, раніше Гуменюк заявляла, що російські терористи вимушено зменшили кількість обстрілів правобережжя Херсонської області. Після погіршення погодних умов окупанти якісніше використовують власні снаряди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.11.2023 16:09