Наталія Гуменюк. Джерело: vikna.tv

Гуменюк розповіла, скільки ракет накопичили росіяни для енергетичного терору України

Російські загарбники змогли зосередити понад 800 ракет в окупованому Криму для здійснення енергетичного терору в Україні у зимовий період. Йдеться, зокрема, як про ракети типу "Калібр", так і "Онікс".

Про це повідомила керівниця обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк під час телемарафону.

"Ми говорили про те, що спираємось на дані Головного управління розвідки. Знаємо, що на Кримському півострові у ворога розгорнуто потужний хаб військового ресурсу, зокрема, ракети типу "Калібр" якраз там зосереджені, ракети типу Онікс також запускаються з Кримського півострову. Потенціал ворог накопичує — це очевидно", —  зазначила вона.

Гуменюк пояснила, що ракети повітряного базування розосереджені у місцях, де можна їх завантажувати в літаки, пояснила чиновниця.

"Ми говоримо про готовність понад 800 ракет у загальній кількості до використання ворогом для етапу енергетичного терору", — резюмувала військова.

Нагадаємо, нещодавно представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов зазначав, що, попри те, що росіяни поновлюють запаси ракет, повернутися до запасів рівня початку 2022 року вони не зможуть. За даними ГУР, це означає, що, якщо рашисти довгий період не б'ють ракетами, то вони не просто чекають, а накопичують цей вид озброєння.

Водночас речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснював, що самостійно росіяни не можуть виготовляти компоненти для своїх ракет, тому вони залежні від інших країн. Військові не виключають, що є імовірні шляхи постачання — контрабанда чи поставки через треті країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.11.2023 08:59