Юрій Ігнат. Джерело: Media Center Ukraine — Ukrinform

Вибухи у Києві: Повітряні сили підтвердили атаку балістикою

Вранці 11 листопада у Києві пролунали вибухи, які були пов'язані з роботою протиповітряної оборони. Сили ППО працювали по ворожій балістиці.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат. За попередньою інформацією, це все ж таки була балістика. Ігнат наголосив, що інформацію про кількість цілей та їх тип надасть Повітряне командування "Центр".

"Поки ще немає інформації від місцевої адміністрації та поліції, де саме, можливо, є якісь уламки чи якісь пошкодження. Очікуємо інформацію, але була робота ППО. Відпрацювала ППО Києва по балістиці", — сказав він.

За словами Ігната, у Києві повітряна тривога була оголошена після вибухів, оскільки окупанти застосували балістику з прикордонних територій — поблизу Київської, Чернігівської чи Сумської областей.

"Балістика летить надзвичайно швидко. Радіолокаційно вона не так помітна, як крилаті ракети. До балістики можна віднести ракети С-300, С-400, "Іскандер-М", "Кинджал", — пояснив Ігнат.

Ввечері 10 листопада росіяни атакували Київ дронами-камікадзе. Протиповітряна оборона збила всі ворожі цілі. Військові вважають, що існує велика ймовірність, що ворог таким чином перевіряє систему ППО Києва.

Нагадаємо, вночі у суботу рашисти атакували Україну 31 ударним дроном-камікадзе та кількома ракетами різних типів (керованою авіаційною Х-31 — з акваторії Чорного моря, протикорабельною П-800 "Онікс" — з окупованого Криму та зенітно керованою ракетою С-300 — з Бєлгородської області РФ). В ході протиповітряного бою знищено 19 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131.

Більшість ударних БпЛА російські окупанти спрямували по прифронтових областях. Протиповітряна оборона працювала в Одеській, Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Сумській, Кіровоградській та Київській областях. Влучання зафіксовано у Дніпропетровській та Одеській областях. Також відомо про постраждалих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.11.2023 09:21