Скріншот з відео ЗСУ

У Повітряних силах повідомили, скільки "шахедів" знищили під час нічної атаки

З 19:00 10 листопада до приблизно 03:00 11 листопада Російська Федерація атакувала Україну ударними БпЛА та трьома типами різних типів. Ворожі цілі випускав переважно по прифронтових областях.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України. 

До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України. 

"Більшість ударних БпЛА російські окупанти спрямували по прифронтових областях. Протиповітряна оборона працювала у Одеській, Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Сумській, Кіровоградській та Київській областях", — йдеться в повідомленні.

Зокрема, під час удару застосовано:

  • 31 ударний БпЛА Shahed-136/131 із трьох напрямків — Приморсько-Ахтарськ, Курськ — РФ та мис Чауда — ТОТ Крим;
  • керовану авіаційну ракету Х-31 — з акваторії Чорного моря;
  • протикорабельну ракету П-800 "Онікс" — з окупованого Криму;
  • зенітну керовану ракету С-300 — з "Бєлгородської народної республіки".

В ході протиповітряного бою знищено 19 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131.

Нагадаємо, останнім часом рашисти все частіше атакують безпілотниками західні області. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснював, що їх складно збивати у цьому регіоні, адже вони летять групою, а потім розділяються на підгрупи. "Шахеди" летять із різних напрямків, притискаючись до землі. Він наголошував, що у західних областях України саме місцевість найбільше впливає на виявлення ворожих безпілотників мобільними вогневими групами через неоднорідність ландшафту, адже час на виявлення та збиття дронів значно скорочується.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.11.2023 07:59