Фото: "Укрінформ"

Тактика "тисячі порізів": військові розповіли про особливості нічних обстрілів України

Російські окупанти майже щоночі атакують територію України ракетами та дронами-камікадзе. Під час обстрілів ворог використовує так звану тактику "тисячі порізів".

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Тих порізів таки тисячі. Ми вже не раз говорили, що у вересні було 500, кілька сотень безпілотників у жовтні. Так, це такі свого роду дійсно порізи. Ворог намагається болюче нас різати, кусати, забезпечуючи собі якісь певний результат", — зазначив він.

Речник уточнив, що найчастіше окупанти запускають дрони-камікадзе з районів Приморсько-Ахтарськ (Краснодарський край РФ) та мису Чауда (Крим). Зокрема, і вночі 10 листопада Росією було запущено шість "шахедів" і дві ракети — Х-31 та Х-59.

Ігнат наголосив — ракети Х-31 дуже складно збивати тими засобами ППО, які є в Україні, адже для ліквідації таких повітряних цілей необхідні спеціальні системи — такі як "Patriot", котрі можуть збивати ракети, що рухаються з надзвуком і зі швидкістю понад 3000 кілометрів на годину.

Водночас посадовець додав, що якщо у статистиці немає інформації щодо збитих ракет, то "це не завжди значить, що вона влучила у свою ціль".

"Є певні заходи протидії, які Сили оборони роблять для того, щоб ці ракети, які ми не можемо збивати фізично, не досягали своїх цілей. Так було і з ракетами Х-22, які раніше часто застосовували, та ракетами "Онікс", — сказав він.

Нагадаємо, вночі 10 листопада війська країни-агресорки атакували Україну ударними безпілотниками та керованими авіаційними ракетами. Силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено п’ять ударних БпЛА та одну керовану авіаційну ракету Х-59 в межах Харківської, Миколаївської, Полтавської та Київської областей.

Також вночі 10 листопада Сили протиповітряної оборони знищили над Дніпропетровською областю російську ракету. А на Черкащині уламки дрона-камікадзе впали прямо на житловий сектор. Пошкоджено житлові будинки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.11.2023 13:40