Фото ілюстративне з відкритих джерел

Виділення 200 млн євро на ППО для України: Бельгія доєдналась до німецької ініціативи

Бельгія 26 квітня оголосила про фінансову допомогу з посилення української протиповітряної оборони. Країна долучилась у цьому напрямку до німецької ініціативи.

Про це повідомляє телеканал RTBF.

Бельгійське міноборони постачатиме ракети для систем ППО з власних запасів і виділить 200 мільйонів євро для участі в німецькій ініціативі щодо постачання систем протиповітряної оборони.

"Ми залишатимемося мобілізованими в найближчі тижні, щоб підтримати Україну: коли Росія припинить своє вторгнення і поступиться незаконно окупованими територіями, ми ніколи не перестанемо повторювати наше прохання про припинення бойових дій і повернення до політико-дипломатичного діалогу", — йдеться у заяві міністра оборони Бельгії Людивіна Дедондера.

Раніше прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо та очільник міноборони країни Людивін Дедондер заявили, що Бельгія передасть Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році. Наразі невідомі точні терміни постачання американських літаків.

Нагадаємо, 26 квітня стало відомо, що Іспанія у рамках військової допомоги направить до України ракети до систем протиповітряної оборони Patriot, які найближчими днями прибудуть на базу матеріально-технічного забезпечення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2024 23:32