Єврокомісія оголосила про дев'ятий пакет санкцій проти Росії

07 ГРУДНЯ 2022 20:53

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про дев'ятий пакет санкцій проти Росії. Під санкції потрапило майже 200 фізичних та юридичних осіб, а також три російські банки.

Про це Урсула фон дер Ляєн повідомила у Twitter, пише TrueUA.

"Росія продовжує нести смерть та розруху в Україну. Ми підтримуємо Україну та змушуємо Росію розплачуватись за її жорстокість. Попередні вісім пакетів санкцій, які ми ввели, вже дуже кусаються. Сьогодні ми посилюємо тиск на РФ дев'ятим пакетом санкцій", — сказала вона.

До списку санкцій додано ще майже 200 фізичних та юридичних осіб. Зокрема, запроваджуються санкції проти ще трьох російських банків. Крім того, вводяться нові засоби експортного контролю, зокрема щодо товарів подвійного призначення, які можуть бути використані російською військовою машиною.

Санкції також містять обмеження доступу Росії до безпілотників, у тому числі через треті країни, такі як Іран.

"Ми також протидіємо російській пропагандистській машині, пропонуючи вилучити з ефіру ще чотири канали, і пропонуємо більше економічних заходів проти російського енергетичного та видобувного сектору", — повідомила Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Європейська комісія запропонувала ввести нове покарання компаніям, які порушують санкції прости Росії. Крім штрафів, порушникам може загрожувати тюремне ув'язнення. Відомо, що порушення санкцій щодо Росії вже є кримінальним злочином в деяких країнах ЄС, але в інших це розглядається як адміністративне правопорушення.

Світ, 07.12.2022 20:53