Фото: Офіс президента

Зеленський про ситуацію на Харківщині: тривають жорстокі бої на значній частині прикордонної смуги

Наразі у Харківській області тривають оборонні жорстокі бої на значній частині прикордонної смуги. Рашисти намагаються закріпитися у деяких селах.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення.

За його словами, на сьогодні є села, які фактично із "сірої зони" стали зоною ведення бойових дій. До того ж окупанти намагаються в частині з них закріпитись, а частину просто використати для подальшого просування.

"Завдання наше очевидне — треба завдати окупанту якнайбільших втрат. Зокрема, на околицях міста Вовчанська ситуація надзвичайно складна — місто під постійним російським вогнем, і тривають контрударні дії наших військових, у місті — місцевим мешканцям — допомагають. І дуже важливо, щоб максимум ефективності був проявлений зараз кожним, хто безпосередньо саме там, на Харківщині. У військових силах, у силах безпеки, у місцевій владі, у громадах", — наголосив президент.

На думку очільника держави, головна ціль ворожих ударів на Харківщині полягає в тому, щоб розтягнути наші сили та підважити моральну, мотиваційну основу здатності українців захищатися.

Водночас, як зауважив президент, не менш складна ситуація і на Донецькому напрямку. Там також точаться запеклі бої з окупантами.

"Покровський напрямок попри все — найбільш жорсткий. Тільки за цю добу саме на Покровському напрямку було вже 30 бойових зіткнень. Також жорсткі Лиманський та Времівський напрямки, Краматорський, Купʼянський. Наші воїни достойно відповідають окупанту і роблять усе можливе, часто й неможливе, щоб стримувати російські штурми і відповідати — відповідати окупанту вогнем", — додав Зеленський.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що союзники України повинні зробити все можливе, щоби допомогти, у нинішній ситуації це особливо важливо. Наступ російських військ у Харківській області є небезпечним моментом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.05.2024 19:59