Володимир Зеленський і Девід Кемерон. Джерело: Офіс президента України

У британському МЗС прокоментували російський наступ у Харківські області

Союзники України повинні зробити все можливе, щоби допомогти — у нинішній ситуації це особливо важливо. Наступ російських військ у Харківській області є небезпечним моментом.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон. Його слова наводить Sky News. Він назвав "надзвичайно небезпечним моментом" те, що Росія прорвалася у прикордонні райони Харківської області.

"Це тільки підкреслює, що йдеться про необґрунтоване, незаконне вторгнення Путіна в незалежну, суверенну країну. І зараз він, як би це сказати, знову вдерся в неї з півночі від Харкова. Ми повинні зробити все можливе, щоби допомогти українцям", — сказав представник уряду Великої Британії.

Міністр закордонних справ наголосив на важливості надання Україні пакета допомоги на три мільярди фунтів стерлінгів на рік.

Кемерон також вважає, що надання допомоги від США може змінити ситуацію на полі бою. На його думку, Вашингтону потрібно було швидше затверджувати продовження допомоги Україні, адже країна "страждала в сухопутній війні".

"Зараз ми перші, хто сказав, що це пакет, який діятиме не тільки цього року, а й наступного, і в наступних роках. Але американські гроші матимуть значення - тож ми маємо надати українцям підтримку, якої вони потребують", — підсумував британський міністр.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що ситуація на фронті загострилася. Російські окупанти активно атакують українські підрозділи на декількох напрямках, вони прагнуть просунутися вглиб території нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.05.2024 14:16