Олександр Сирський. Джерело: Telegram-канал головнокомандувача ЗСУ

"Гнучко реагуємо на дії ворога": Сирський розповів про актуальну ситуацію на Харківському напрямку

Ситуація на фронті загострилася. Російські окупанти активно атакують українські підрозділи на декількох напрямках, вони прагнуть просунутися вглиб території нашої держави.

Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, залишивши відповідний допис у своїх соціальних мережах.

"Підрозділи Сил оборони ведуть жорсткі оборонні бої, спроби російських окупантів прорвати нашу оборону зупинено. Працює наша розвідка, артилерія, підрозділи безпілотних систем", — зазначив він.

Головнокомандувач ЗСУ запевнив, що українські сили знають плани ворога та гнучко реагують на всі його дії. Для підсилення оборони вживають усіх необхідних заходів і оперативно ухвалюють рішення, зокрема кадрові.

"Цього тижня ситуація на Харківщині суттєво загострилася. На цей час там тривають бої у прикордонних районах вздовж державного кордону з Російською Федерацією. Ситуація складна, але Сили оборони України роблять все, щоб утримати оборонні рубежі та позиції, завдають ворогу ураження", — додав Сирський.

Він також коротко окреслив актуальну ситуацію на інших гарячих напрямках фронту, де тривають бойові зіткнення.

"На Куп’янському, Сіверському, Лиманському, Покровському напрямках тривають гарячі бої, ситуація дуже динамічно змінюється. В одних районах противник має частковий успіх, в інших — Сили оборони витісняють противника та покращують свою тактичну ситуацію", — розповів головнокомандувач ЗСУ.

За його словами, на Краматорському напрямку противник не полишає спроб заволодіти містом Часів Яр, продовжує наступальні дії східніше від міста, безуспішно намагається відновити втрачену ситуацію в районі Кліщіївки.

"Попри складну ситуацію на фронті, проводиться ротація підрозділів для відпочинку військовослужбовців і відновлення боєздатності бригад", — підсумував Олександр Сирський.

Нагадаємо, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські окупанти проводять обмежені наступальні операції вздовж російсько-українського кордону на півночі Харківської області. Вони продовжують досягати значних тактичних успіхів у, ймовірно, менш захищених районах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.05.2024 12:54