Фото: Офіс президента

Зеленський прокоментував ймовірність залучення військ союзників до захисту України

Президент Володимир Зеленський заявив, що союзницькі війська можуть допомогти Україні захиститися від російських обстрілів.

Відповідну заяву гарант зробив в інтерв’ю бразильським журналістам.

Зокрема, за словами очільника держави, війська країн-партнерок можуть збивати ворожі ракети, якими Росія систематично атакує Україну.

"А що було в Ізраїлі? Літаки, які стріляли по ракетах. Якщо нам пропонується, наприклад, авіація Франції, Німеччини, Польщі, Британії, неважливо кого, яка підіймається в небо і буде збивати ракети, які безумовно летять по Україні, але можуть прилетіти і на ті території, як вже було зафіксовано факти з Польщею та Румунією, то нехай вони збивають ці ракети", — заявив Володимир Зеленський.

При цьому президент зазначив, що не чув від французького президента Еммануеля Макрона пропозиції щодо введення його армії на територію України.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон говорив про те, що європейські країни повинні бути готові до можливого нападу з боку Російської Федерації у найближчі роки. Водночас союзники не повинні допустити програшу України у війні.

Також Еммануель Макрон готовий відправити французькі війська для допомоги Збройним силам України. Втім, лідер Франції озвучив для цього умову — якщо армія Росії здійснить прорив фронту в бік Одеси або Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.04.2024 16:46