Ілон Маск на ілюстративному фото: Джерело: соцмережі Tesla Inc

Американський мільярдер Маск полетів до Китаю: яка мета неанонсованого візиту

У неділю, 28 квітня, генеральний директор Tesla Inc. Ілон Маск приїхав до Китаю з неанонсованим візитом. У Пекіні він планує обговорити впровадження програмного забезпечення допомоги водієві.

Про це повідомило Bloomberg із посиланням на інформацію Центрального телебачення Китаю. Телевізійники розповіли, що Маск зустрівся в Пекіні з головою Китайської ради сприяння міжнародній торгівлі Реном Хунбінем.

Очікується, що він зустрінеться з іншими офіційними особами, щоб обговорити впровадження системи допомоги водієві Tesla.

Журналісти Bloomberg зазначили, що відвідини бізнесменом Китаю відбулися через тиждень після того, як Маск відклав свій візит до Індії для розв'язання нагальних проблем автовиробника.

Автори статті вважають, що Маск поїхав до Китаю в нестабільний для Tesla період, коли уповільнення продажів електромобілів спонукало до скорочення витрат і скорочення більш ніж 10% робочої сили в усьому світі.

Він мав прилетіти до Індії 21 та 22 квітня на зустріч із прем’єр-міністром Нарендрою Моді, але скасував свій візит через "дуже великі зобов’язання Tesla".

Нагадаємо, наприкінці лютого з’являлася інформація, що компанія Tesla працює над створенням нового електроавтомобіля Roadster. Ілон Маск планував, що автівки будуть готові та представлені до кінця 2024 року. За його словами, електрокар має розганятися до 96 км/год менш ніж за одну секунду. Автомобіль матиме максимальну швидкість понад 400 км/год.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.04.2024 14:37