Ілон Маск. Фото: соцмережа Х (Twitter)

Ілон Маск втрачає гроші на Tesla: в чому причина

У четвер, 25 січня, акції Tesla впали більш ніж на 12%. Це стало реакцію на заяву генерального директора Ілона Маска, яку він зробив напередодні. Він попередив, що зростання продажів цього року сповільниться, попри зниження цін, яке вже завдало шкоди рентабельності найціннішого автовиробника у світі та посилило побоювання інвесторів щодо слабкого попиту та конкуренції з боку Китаю.

Про це пише Reuters.

У середу, 24 січня, Маск заявив, що зростання буде «помітно нижчим», оскільки Tesla зосередиться на дешевшому електромобілі наступного покоління. Вироблятимуть автівки на заводі в Техасі в другій половині 2025 року. Варто додати, що торік компанія знизила ціни на чотири моделі автомобілів у всьому світі через уповільнення продажів.

Фінансовий звіт компанії Tesla за четвертий квартал 2023 року не виправдав очікування експертів. Цінні папери виробника електрокарів уже "відреагували", а також зафіксували зменшення капіталу Ілона Маска.

Річ у тому, що за останній квартал 2023 року загальний виторг компанії зріс на 3% до 25,17 мільярда доларів, тоді як експерти прогнозували 25,6 мільярда доларів. Якщо порівнювати з попереднім роком, то цей показник збільшився лише на 1%. Наразі ринкова капіталізація виробника електрокарів становить 576,9 мільярда доларів, за даними Yahoo!Finance.

Додамо, що Ілон Маск нещодавно поставив ультиматум перед радою директорів Tesla, оскільки він прагне отримати більше контролю над компанією. Ціль бізнесмена – мати 25% акцій виробника електрокарів. На сьогодні його частка становить 13%.

Нагадаємо, керівництво Tesla та SpaceX було обурене фактом того, що Ілон Маск вживав заборонені наркотики, включаючи кокаїн, екстазі, ЛСД, гриби та кетамін, оскільки це може зашкодити репутації компаній та завдати збитків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 26.01.2024 09:28