Фото: Денис Казанцев

"Бавовна" у Макіївці. ЗМІ назвали імена 92 "відкобзонених" окупантів (список)

Журналісти з'ясували імена 92 загиблих рашистів внаслідок удару по ПТУ в окупованій Макіївці. Більшість загиблих — мобілізовані із Самарської області.

Про це повідомляє російська служба BBC.

За даними ЗМІ, російське командування оголосило про 89 загиблих військових у Макіївців, в той час, як встановлено імена вже 92. До того ж сім'ї ще щонайменше 16 військових не можуть знайти їх серед мертвих, ні серед живих.

"Петиція з вимогою опублікувати поіменний список загиблих набрала майже 55 тисяч підписів. Більшість загиблих і поранених — це мобілізовані із Самарської області. Але військовий комісар Самарської області Андрій Вдовін заявив, що прізвища військових, які потрапили під обстріл у Макіївці, публікуватися все одно не будуть", — написали журналісти.

У видання зазначається, що за словами родичів, більшість загиблих під час обстрілу Макіївки отримали повістки наприкінці вересня — невдовзі після оголошення так званої "часткової мобілізації", а потім близько двох місяців вони проходили підготовку у військових частинах Самарської області. Наймолодшому окупантові із встановлених загиблих було 22 роки, а найстаршому 48 років. 

"Наказ про відправку мобілізованих до зони бойових дій надійшов у середині грудня, і до Макіївки на території Донецької області вони прибули 26 грудня", — зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, російські ЗМІ заявили про удар по Макіївці 31 грудня, повідомляючи про "сотні загиблих". Російський військовий блогер Борис Рожин, який висвітлює війну, повідомив у телеграмі, що станом на вечір 1 січня "завали ще розбирають". Після резонансу Міноборони РФ підтвердило удар у Макіївці, назвавши значно меншу кількість загиблих 63 військових.

Також Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України 1 січня повідомило про кілька сотень загиблих російських військових в Макіївці. За даними управління, російських військових і мобілізованих завезли до будівлі Політехнічного училища №19, у результаті "необережного поводження з нагрівальними приладами, нехтуванням заходів безпеки, курінням у невстановленому місці", загинули 400 людей.

Війна, 25.01.2023 09:05