Фото: armyinform.com.ua

"Рамштайн-21": стартувало засідання контактної групи з питань оборони України

У п'ятницю, 26 квітня, розпочалося 21-ше віртуальне засідання Контактної групи у форматі "Рамштайн". Його відкрив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін.

"Рамштайн-21": що відомо про зустріч

Зустріч проходить у віртуальному форматі. У засіданні беруть участь представники близько 50-ти країн. Сьогоднішня зустріч позначає другу річницю існування формату "Рамштайн". 

На початку зустрічі виступив президент України Володимир Зеленський. Він підкреслив роль учасників "Рамштайну" у збереженні майбутнього світу та закликав їх надати Україні боєприпаси, системи Patriot та інше озброєння.

Чого очікує Україна від зустрічі

Напередодні український гарант інформував, що на засіданні союзники будуть говорити про те, як якнайшвидше подолати складнощі й проблеми, які накопичились за півроку, коли Україна чекала рішень про американську підтримку. 

Варто зазначити, що 21-ше засідання Контактної групи відбувається через кілька днів після схвалення великого пакета підтримки від США, на який Україна чекала протягом останніх шести місяців.

Нагадаємо, 19 березня міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що партнери України не мають планів щодо зміни формату засідань Контактної групи з питань оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.04.2024 15:46