Фото: Офіс президента

Зеленський назвав головну тему завтрашнього "Рамштайну"

Під час вечірнього відеозвернення 25 квітня президент Володимир Зеленський заявив про підготовку до завтрашнього засідання "Рамштайну". Там союзники будуть говорити про те, як якнайшвидше подолати складнощі й проблеми, які накопичились за півроку, коли Україна чекала рішень про американську підтримку. 

Текст звернення з'явився на сайті президента України.

Зеленський наголосив, що політично керівництво країни вже спрацювало заради підтримки, а тепер треба, щоб спрацювали й щодо наповнення пакетів потрібною зброєю, і щодо логістики. 

"Дякую всім країнам, які в цей час ухвалили свої нові рішення на допомогу Україні, нашим воїнам, нашим містам і громадам. Дякую кожному, хто допомагає", — заявив глава держави.

Український президент запевнив, що продовжує максимально активно працювати на американському напрямку. 

"Вже говорив зі спікером Палати представників Майком Джонсоном. Подякував за лідерство, яке зараз гарантувало, що демократія у світі не втратить позицій. Говорив і з лідером республіканців у Сенаті Мітчем Макконнеллом та лідером більшості Чаком Шумером. Подякував їм за принциповість і підтримку у протистоянні терору", — сказав Зеленський.

Він також наголосив, що додатково говоритиме з лідером демократів у Палаті представників Гакімом Джеффрісом. 

"Тематика всіх розмов — це наша спільна сила — усіх, хто цінує людське життя й прагне зберегти наш спосіб життя, те, що об’єднує всіх нас у євроатлантичній спільноті. Говорили про "петріоти", про силу наших арсеналів, про нашу політичну взаємодію. Можемо перемогти російський терор. Мусимо це зробити", — додав Володимир Зеленський.

Також у четвер президент Володимир Зеленський провів Ставку. На ньому розглянули три питання, серед яких основне присвячене захисту держави.

Нагадаємо, 25 квітня президент України Володимир Зеленський зустрівся з канцлером державної скарбниці Великої Британії Джеремі Гантом. Під час зустрічі вони приділили особливу увагу санкційній політиці та закриттю "лазівок" для обходу санкційних обмежень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.04.2024 22:14