На фото: Володимир Зеленський та Джеремі Гант. Джерело: Офіс президента

Зеленський й глава казначейства Британії обговорили у Києві санкції проти Росії

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з канцлером державної скарбниці Великої Британії Джеремі Гантом. Під час зустрічі вони приділили особливу увагу санкційній політиці та закриттю "лазівок" для обходу санкційних обмежень.

Як повідомляє Офіс президента, у середу, 24 квітня, Джеремі Гант прибув з візитом до Києва. Зеленський подякував народові, уряду, прем’єр-міністрові та парламенту Великої Британії за підтримку України з перших днів російського вторгнення.

"Високо цінуємо партнерство між нашими державами. Важливо, що першу угоду про співробітництво у сфері безпеки ми підписали саме зі Сполученим Королівством", — зазначив президент.

Зеленський не залишив без уваги й той факт, що у Великій Британії збільшили фінансування оборонних потреб уряду Сполученого Королівства до 2,5% ВВП. Президент наголосив, що фінансова підтримка з боку Лондона є надзвичайно важливою для нашої країни під час війни.

"Дякую вам за такий крок, за рішення, яке не лише сприятиме допомозі Україні надалі, а й посилить безпеку у Європі. Воно дуже важливе. Було б добре, якби й інші європейські держави збільшили свої видатки на оборону. Це б суттєво зміцнило обороноздатність Європи перед лицем імовірних викликів", — додає він.

Також під час зустрічі сторони приділили багато уваги санкційній політиці: було наголошено на важливості запровадження ширших обмежувальних заходів проти Росії та унеможливлення обходу країною-агресоркою чинних санкційних обмежень.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Рустем Умєров повідомив, що Україна та Велика Британія підписали важливу угоду в рамках домовленостей про співпрацю у сфері оборонних матеріалів. За його словами, Лондон є одним із найвідданіших союзників України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.04.2024 11:51