Фото: Генштаб ЗСУ

Чи здатна Росія на новий масштабний наступ: відповідь розвідки

Ворожа армія не може наступати одночасно на декількох напрямках. Навіть завдання-мінімуму щодо виходу на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей окупанти не здатні виконати.

Про це розповів заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю "РБК-Україна".

Розвідник переконаний, що великий російський наступ — це складова російської пропаганди та переоцінка своїх можливостей.

"Де той великий наступ? Росіяни перейшли до активних наступальних дій на початку лютого. Ціль у них залишилися одна - вихід на кордони Донецької та Луганської областей. Але на сьогодні вже зрозуміло, що російські війська не мають спроможностей проводити широкомасштабні стратегічні наступальні операції. Наші захисники відбивають удари, тримають оборону і сковують сили ворога на кількох ділянках фронту", — заявив Скібіцький.

На думку військового, окупанти розраховували на стрімкий успіх на якомусь напрямку і вони почнуть його розвивати.

"Але ще на початку вторгнення стало очевидно, що Росія не здатна проводити одночасно великий стратегічний наступ на 2-3 напрямках — це неможливо. Це досвід року війни", — стверджує Скібіцький.

Також розвідник додав, що Херсонська і Запорізька області та Крим — це місця, де росіяни готуються до оборони.

Нагадаємо, від початку березня 2023 року тривають запеклі бої на ділянці лінії фронту Сватове-Кремінна на півночі Луганської області. Росія частково відновила контроль над підступами до міста Кремінна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.03.2023 11:17