Фото: ДБР

На Львівщині посадовець організував переправлення призовників через кордон: що йому загрожує

У Львівській області директора одного з комунальних підприємств підозрюють в організації схеми переправлення через кордон чоловіків призовного віку. 

Як повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань, підозрюваний обіцяв двом мешканцям області переправити їх за кордон у власному мікроавтобусі. За "послугу" він взяв з клієнтів 30 тисяч доларів. Чоловік запевнив їх, що в нього є відповідні зв'язки, тому його з пасажирами без вагань пропустять на кордоні. 

За даними слідства, після передачі першої частини коштів у розмірі 10 тисяч доларів його затримали правоохоронці. Відомо, що підозрюваний готував перетин кордону для ще одного громадянина та взяв з нього "авансом" кошти у розмірі восьми тисяч доларів.

Розслідування триває: встановлюється причетність інших осіб до злочинної схеми. За злочин директору комунального підприємства загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до дев'яти років. 

Подано клопотання про обрання йому запобіжного заходу — тримання під вартою. Фігуранту вже повідомлено про підозру у незаконному переправленні через кордон чоловіків призовного віку (ч. 3 ст. 332 КК України).

Нагадаємо, раніше працівники ДБР повідомили про підозру двом керівникам продовольчої служби відділу тилового забезпечення прикордонного загону у Херсонській області. Їм інкримінують закупівлю продуктів за завищеними цінами. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.04.2024 06:03