Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Дуда і Трамп провели зустріч у Нью-Йорку: деталі

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що у середу, 17 квітня, під час свого візиту до Нью-Йорку зустрівся з колишнім президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом

Як повідомляє Reuters, Дуда був одним із міжнародних партнерів Трампа під час його президентства, а представники передвиборчої кампанії американця назвали Дуду й Трампа "великими друзями". Під час зустрічі вони обговорювали пропозицію Дуди про те, щоб країни НАТО витрачали не менше 3% свого ВВП на оборону. 

"Мене запросив Дональд Трамп до його приватної квартири, так би мовити... це просто приватна зустріч у зв'язку з моєю присутністю тут, у Нью-Йорку", — прокоментував зустріч з Трампом польський президент.

Reuters підкреслюють, що Трамп веде напружену боротьбу з президентом США Джо Байденом, який є демократом, напередодні президентських виборів у листопаді, але багато європейських лідерів давно занепокоєні тим, що, якщо Трамп стане президентом, то це може призвести до зменшення підтримки від Сполучених Штатів для України та Північноатлантичного альянсу.

"Президент Трамп із теплотою згадав свою знаменну поїздку до Польщі у 2017 році та похвалив польський народ за непохитний захист свого суверенітету та відданість безпеці кордонів Європи від будь-яких загроз", — прокоментували зустріч представники Трампа.

Нагадаємо, в Офісі президента України заявили, що Україна хоче підписати зі США "взірцеву" безпекову угодуВона врахує реальні можливості та найкращі елементи вже підписаних таких документів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.04.2024 09:49