Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Трамп підтримав ухвалення законопроекту про допомогу для України, але є умова

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що підтримує ухвалення законопроекту про допомогу для України. Однак ці кошти мають надати на умовах позики.

Відповідну заяву він зробив після зустрічі зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, передає The Hill.

"Ми розглядаємо це (виділення коштів для України, — ред.) прямо зараз, і вони (республіканці, — ред.) говорять про це. Ми думаємо про те, щоб зробити це у формі позики, а не просто подарунка", — заявив Трамп. 

Водночас, на думку Трампа, Європа також має долучитися до й дати гроші на допомогу Україні. 

"Ми продовжуємо роздавати подарунки на мільярди і мільярди доларів, і ми розглянемо це питання. Але набагато важливішим для мене є той факт, що Європа має зробити крок вперед і дати гроші. Якщо вони не дадуть співмірно, мені буде прикро, тому що вони постраждають набагато більше, ніж ми", — сказав Трамп.

У виданні зауважили, що Трамп протягом кількох місяців висловлював скептицизм щодо надання допомоги Україні у її війні проти Росії, стверджуючи, що підтримка України не є життєво важливим інтересом Америки і що Європа повинна надавати основну частину допомоги.

"Його погляди мали великий вплив серед його союзників у Конгресі, що ускладнювало проходження допомоги Україні в Палаті представників, яка контролюється Республіканською партією. Позиція колишнього президента створила політичне мінне поле для Джонсона, оскільки він намагається допомогти військам Києва, що опинилися в оточенні. США надали мільярди доларів допомоги Україні у формі військової та гуманітарної допомоги, але наприкінці минулого року закінчилися кошти, схвалені Конгресом", — зауважили журналісти.

Нагадаємо, що у США ухвалили принципове рішення модернізувати ППО в УкраїніТаке рішення стало наслідком останніх атак росіян на енергетичні об’єкти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.04.2024 14:20