Системи протиповітряної оборони. Джерело: "Вікіпедія"

У США ухвалили принципове рішення модернізувати ППО в Україні: скільки грошей на це спрямують

Сполучені Штати Америки нададуть більш як 130 мільйонів доларів на модернізацію систем протиповітряної оборони в Україні. Таке рішення стало наслідком останніх атак росіян на енергетичні об’єкти.

Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк у дописі на своїй сторінці в мережі X (колишній Twitter).

"Сьогодні ми підписали угоду про надання Україні 138 мільйонів доларів на модернізацію критично важливої системи протиповітряної оборони", — зазначила вона

За її словами, це фінансування допоможе підтримувати протиповітряну оборону України в робочому стані під час безперервних атак Росії на енергетичну мережу й український народ.

Скріншот зі сторінки Бріджит Брінк у мережі X

Скріншот зі сторінки Бріджит Брінк у мережі X

Як відомо, наприкінці лютого український президент Володимир Зеленський стверджував, що без допомоги США Україна втратить дуже. До того ж на фронті наші військові не зможуть здобути нових успіхів на полі бою і будуть змушені відходити назад.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль 10 квітня зустрівся з послами країн "Великої сімки". Сторони визначили пріоритетні потреби для захисту критичної інфраструктури України. Це насамперед стосувалося засобів протиповітряної оборони для потреб нашої країни.

Нагадаємо, Анджей Дуда нещодавно заявив, що Польща може передати Україні ракети для систем протиповітряної оборони радянського виробництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2024 22:15