Денис Шмигаль. Джерело: Telegram прем'єр-міністра

"Більше систем ППО": Шмигаль обговорив із послами G7 потреби України для захисту критичної інфраструктури

У середу, 10 квітня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся з послами країн "Великої сімки". Сторони визначили пріоритетні потреби для захисту критичної інфраструктури України.

Про це очільник українського уряду повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Україна потребує більше систем ППО. Це пріоритетна потреба, щоб захистити життя людей та критичну інфраструктуру", — заявив Шмигаль.

Український прем'єр додав, що обстріли Росії не припиняються, а ворожі атаки спрямовані проти цивільної та енергетичної інфраструктури. Тому, за його словами, для України також важлива допомога з обладнанням.

"Працюємо й над посиленням захисту критичних об'єктів та децентралізацією енергосистеми. Скоординували з послами наші потреби. Обговорили системні рішення для Харкова", — наголосив очільник українського уряду.

Також під час зустрічі сторони обговорили звернення "Укренерго" до ENTSO-E для збільшення можливості імпорту електроенергії до 2,2 ГВт.

"Дякую партнерам за розуміння актуальних проблем України та постійну готовність прийти на допомогу. Цінуємо цю підтримку", — підсумував Шмигаль.

Фото: Facebook Дениса Шмигаля

Фото: Facebook Дениса Шмигаля

Нагадаємо, на засіданні уряду 9 квітня Шмигаль заявив, що до наступної зими в Україні планують мінімізувати ризики для енергетичного сектору. Для цього виділили три напрямки підготовки. Серед них — посилення ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.04.2024 21:10