Фото: Новини.LIVE

Генштаб повідомив про відставку Наталії Гуменюк

У п'ятницю, 19 квітня, Генеральним штабом Збройних сил України проведено ротаційні заходи щодо начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня. Зокрема, прийнято рішення щодо завершення відрядження та виключення із сил та засобів відповідного угруповання військ полковника Наталії Гуменюк.

Про це йдеться у повідомленні Генштабу у Facebook.

Там наголосили, що наразі триває відбір відповідного фахівця, який чи яка вже невдовзі стане "голосом" Сил оборони Півдня.

"Центр стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня працюватиме у штатному режимі, організовуючи співпрацю із представниками медіа, які мають відповідну акредитацію ЗСУ", — йдеться у повідомленні Генштабу.

Нагадаємо, низка журналістів звинуватили керівницю об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталію Гуменюк у забороні висвітлювати воєнні злочини Російської Федерації в зоні відповідальності військовослужбовиці. Вони вимагають від військового керівництва замінити її "на компетентнішу особу і не допускати її до будь-якого керування комунікаціями".

На початку грудня 2023 року начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк оголосила про те, що покидає свою посаду. Вона не уточнила причини звільнення, а згодом спростувала її.

Раніше Гуменюк говорила, що її переводять в межах прикордонної служби. Водночас два джерела у Генштабі та Міноборони повідомили, що речницю звільнять з посади очільниці прес-центру. Причиною назвали те, що "вона забагато на себе бере". Йдеться про обмеження, які вона накладає на роботу журналістів.

Варто відзначити, що Наталія Гуменюк очолювала Об’єднаний координаційний пресцентр сил оборони Півдня України майже з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. У тому ж році вона отримала звання кавалера ордена княгині Ольги III ступеня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.04.2024 07:14