Фото: Facebook Дональда Трампа

Хто лідирує у передвиборчій гонці США: у CNN оприлюднили соцопитування

Згідно з новим опитуванням CNN, Дональд Трамп продовжує зберігати перевагу перед президентом Джо Байденом, оскільки передвиборча кампанія — і кримінальний процес над колишнім президентом просуваються вперед. 

Про це повідомляє CNN.

Як зазначає джерело, в майбутньому реванші думки про перший термін кожної людини, яка претендує на другі чотири роки в Білому домі, тепер, схоже, працюють на користь Трампа. При цьому більшість американців кажуть, що, озираючись назад, президентський термін Трампа був успішним. У той час, коли переважна більшість вважає, що дії Байдена поки що зазнали невдачі.

Підтримка Трампа в опитуванні серед зареєстрованих виборців залишається стабільною на рівні 49% у прямому протистоянні з Байденом, як і в останньому національному опитуванні CNN про передвиборчі перегони у січні, тоді як підтримка Байдена становить 43%, що трохи відрізняється від січневого показника у 45%.

Озираючись назад, 55% усіх американців зараз кажуть, що вважають президентство Трампа успіхом, а 44% вважають його провалом. За даними опитування, проведеного в січні 2021 року незадовго до відставки Трампа з поста і через кілька днів після нападу на Капітолій США 6 січня, 55% визнали його час на посаді президента невдалим.

Оцінюючи час перебування Байдена при владі зараз, 61% вважають, що його президентство досі було невдалим, а 39% вважають, що воно було успішним. Це трохи гірше, ніж 57%, які назвали перший рік його правління невдалим у січні 2022 року, причому 41% назвали його успішним.

Вибори президента США запланували на 5 листопада 2024 року. Результати опитувань американських соціологів свідчили, що в політиків майже однакові відсотки підтримки.

Нагадаємо, наприкінці березні президент США Джо Байден запропонував своєму опоненту на виборах Дональду Трампу зіграти в гольф. Він пожартував, що дасть конкуренту фору за однієї умови.

Своєю чергою Джо Байден заявив 26 квітня, що візьме участь у дебатах із Дональдом Трампом, який стане його опонентом-республіканцем на листопадових виборах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.04.2024 21:15