На вулиці вийшли 500 тис. людей: у Лондоні проходить найбільший за останні 10 років страйк (відео)

У неділю, 1 лютого, у Лондоні відбувся масштабний мітинг профспілок. У ньому взяли участь 500 тис. людей.

Про це повідомляє Financial Times.

На масовий страйк вийшли вчителі, співробітники швидкої допомоги, водії потягів та автобусів. Зокрема, найбільше серед учасників акції протесту саме вчителів.

За даними видання члени профспілок виступають проти влади Великої Британії, яка відмовилась фінансувати підвищення рівня зарплати працівникам держсектору.

Британські ЗМІ зазначають, що профспілка Unison закликала британську владу підвищити оплату праці працівників швидкої допомоги. На Даунінг-стріт заявили, що інформація про страйк працівників швидкої допомоги "викликає глибоке занепокоєння". Аналітики вважають, що страйки можуть мати негативний політичний вплив на уряд прем'єр-міністра Ріші Сунака. Його Консервативна партія відстає від опозиційної Лейбористської партії приблизно на 25 відсоткових пунктів, і опитування показують, що громадськість вважає, що уряд погано впорався зі страйками.

Нагадаємо, 1 лютого у Франції відбувається другий за місяць страйк проти пенсійної реформи. Французькі профспілки різних політичних напрямів та секторів економіки виявляють своє невдоволення політикою Еммануеля Макрона.

Світ, 01.02.2023 18:00