Нічні вибухи в Ірані: безпілотники атакували завод із виробництва боєприпасів

У ніч проти 29 січня серія потужних вибухів сталася на об'єктах військової інфраструктури в Ірані. Зокрема, в місті Ісфахан безпілотниками атаковано завод Міністерства оборони, який спеціалізується на виробництві боєприпасів.

Про це повідомляє Jerusalem Post.

Видання, з посиланням на власні джерела у західній розвідці, повідомляє, що на заводі в Ісфахані, де виготовлялась зброя, пролунало чотири вибухи. За даними ЗМІ, масштаби пошкоджень набагато більші, ніж про це заявив Іран.

Зокрема міноборони Ірану повідомило, що на одне з підприємств у місті була здійснена "невдала атака" за допомогою міні-дронів. Зазначається, що "один з них був знищений комплексом ППО, два інших потрапили у "оборонні пастки" та детонували". Таку заяву розповсюдила агенція новин Ісламської республіки IRNA

Яку саме зброю виробляли на атакованому заваду не відомо. Проте у ЗМІ шириться інформація про те, що уражено завод, який виробляє дрони-камікадзе Shahed-136. Цей завод дійсно розташований у місті Ісфахан, на території вертолітної авіабази.

Нагадаємо, у ніч із 28 на 29 січня в Ірані пролунала серія вибухів. Після одного з вибухів у місті Хой на північному заході Ірану стався землетрус із магнітудою 5,9 за шкалою Ріхтера

Світ, 29.01.2023 18:07