Фото: facebook.com/generalpavel

Новообраний президент Чехії планує відвідати Україну, — ЗМІ

Новий президент Чехії Петр Павел планує відвідати Україну та зустрітися з лідером держави Володимиром Зеленським. У поїздку Павел має намір відправитися з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою.

Про це пише словацьке видання Pravda.sk.

За даними ЗМІ, у неділю, 29 січня, Павел зателефонує президенту України для обговорення візиту.

Лідерка Словаччини вже зустрілася з президентом Чехії та привітала цю ідею.

Нагадаємо, у суботу, 28 січня, у Чехії відбулося голосування у другому турі президентських виборів. Новим президентом країни став колишній очільник Військового комітету НАТО, генерал у відставці Петр Павел. Президент України Володимир Зеленський привітав Павела з перемогою.

Зазначимо, що Петра Павела називають великим другом України. Зокрема, у 2015-2018 роках він очолював Військовий комітет НАТО. Саме Павел був ініціатором гарячої лінії з Генштабом РФ і мав контакт з начальником російського Генштабу Валерієм Герасимовим у 2017 році. Сторони тоді обговорювали Крим після окупації півострова Росією у 2014 році та війну на Донбасі.

Як очільник Військового комітету НАТО Павел відвідав Україну у 2018 році. А після початку повномасштабного російського вторгнення став активним прихильником військової допомоги Україні. Відзначимо, генерал у відставці, який нині опинився за крок до президентського крісла в Чехії, самостійно збирав кошти для допомоги ЗСУ.

Політика, 29.01.2023 09:28