Фото: ukr.radio

Росія посилюватиме атаки "шахедами": деталі від Гуменюк

Війська країни-агресорки продовжують власне виробництво ударних дронів. Відтак, ворог посилюватиме атаки "шахедами" на Україну.

Про це заявила керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, збір дронів у Росії відбувається постійно. Отож і накопичення безпілотників у ворога здійснюється системно.

"Виробництво у них є, вони навіть хизуються тим, що роблять це на власній території, маркуючи дрони, друзки яких ми знаходимо, літерами російської абетки. Накопичення здійснюється системно. І те, що дронові атаки, які ми спостерігаємо останніми ночами, менш масовані, може свідчити про потребу переорієнтації, перерозподілу отриманого майна і підтягування накопиченого ресурсу. І далі атаки будуть посилюватися", — зауважила Гуменюк.

Посадовиця додала, що надалі ворожі дронові атаки будуть досить регулярними, хоча і зараз ворог майже щоночі вдається до обстрілів.

Зауважимо, Наталія Гуменюк попереджала, що Російська Федерація накопичила "Циркони" та може продовжити точковий ракетний терор України з акцентом на Київ.

Нагадаємо, від початку цього року ворог систематично атакує ударними дронами та ракетами різних типів та модифікацій столицю України. Так, в напрямку Києва ворог вже застосував понад 100 засобів ураження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.04.2024 09:23