Іранський "шахед". Джерело: mil.in.ua

З Ірану до Росії прибув вантажний борт з компонентами до ударних дронів

Нещодавно до Москви прибув вантажний борт з Ірану, який може мати на борту компоненти для виготовлення дронів типу "Шахед", які атакують українські міста й інфраструктуру. Це вже далеко не перший борт з подібним вантажем, який прибуває до столиці держави-агресора. 

Про це повідомила начальниця прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Днями ми спостерігали переліт вантажного борту з Тегерану до Москви, що говорить про те, що готові вироби типу Shahed і комплектуючі до них, вони в активній роботі", — каже Гуменюк.

Вона також зазначила, що, імовірно, ворог почав збирати ці дрони на власній території.

"Останніми разами ми бачили, що ті дрони, які прилітали під час атак.. ми встановили, що ворог все частіше займається виготовленням на своїй території відповідних об'єктів, оскільки маркує їх специфічними літерами саме російської абетки", — зауважує Наталія Гуменюк. 

Зазначимо, що раніше країни "Великої сімки" опублікували заяву, в якій застерегли Іран від передачі росіянам балістичних ракет або пов'язаних з ними технологій та пригрозили "значними заходами".

Нагадаємо, що Європейський Союз підготував санкції проти Ірану за постачання ракет РосіїЯк відомо, Іран став першою країною, яка розпочала постачати Росії зброю для війни з Україною. Російська армія стабільно отримує ударні дрони "Шахеди". Крім того, Іран допоміг Росії налагодити власне виробництво цих дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.04.2024 04:57