Фото: СБУ

СБУ проводить масові обшуки в 14 облгазах Фірташа: названо причину

В 14 газорозподільних компаніях (облгазах) по всій Україні проходять масові обшуки. Їх влаштували Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки у п'ятницю, 17 березня.

Про це повідомила прес-служба Регіональної газової компанії.

Зазначається, що обшуки проводяться за санкцією Шевченківського райсуду Києва в рамках кримінального провадження про заволодіння державними коштами. У компанії вважають ці підозри надуманими.

"На нашу думку, кримінальна справа, що стала приводом для обшуків, порушена лише з метою тиску на підприємства, які АТ "НАК "Нафтогаз України" в особі ДАТ "Чорноморнафтогаз" намагається захопити в рейдерський спосіб", — заявила компанія.

Наприкінці травня 2022 року за клопотанням ДБР суд передав до управління АРМА заарештовані приватні корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільних систем, які належать Фірташу. Підставою для такого рішення стала справа Державного бюро розслідувань щодо стягнення орендної плати з облгазів за право користування газовими мережами. Збитки держави оцінили в майже 1,5 млрд грн.

Нагадаємо, у Києві затримали організатора і трьох учасників угруповання, які ввозили й продавали в Україні підроблені ліки для онкохворих. У зловмисників вилучили 40 коробів фальсифікату на суму понад 50 млн грн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.03.2023 16:33