Фото: Telegram-канал Сирського

Сирський зустрівся з новим командувачем армії Данії: що обговорили (фото)

У суботу, 20 квітня, новий командувач оборони Данії Майкл Віґґерс Гілдґаард прибув до Києва. Він зустрівся з головнокомандувачем Збройних сил України Олександром Сирським.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram-каналі Сирського.

Головком зазначив, що з першого дня повномасштабного вторгнення Данія була на боці України та на боці захисту демократії й свободи.

"Під час зустрічі ми обговорили нагальні потреби Збройних сил України на різних напрямках та шляхи та можливості для подальшої підтримки з боку данського уряду", — написав Сирський.

Український генерал також висловив подяку данському уряду та народу за системну підтримку українського війська.

"Партнерство з Данією, однією з країн-засновниць НАТО, лишається для нас вагомою підтримкою", — резюмував Олександр Сирський.

Раніше повідомлялось, що уряд Данії ухвалив рішення додатково надати фінансування для допомоги Україні. Їх спрямують як інвестиції в українську оборонну промисловість.

Загалом Данія вже оголосила про військову підтримку України на майже 41,4 мільярда данських крон (5,9 мільярда євро).

Як відомо, в лютому 2024 року Данія не просто заявила про допомогу Україні, а й передала їй усю свою артилерію. Прем'єр-міністр країни Метт Фредеріксен закликала західних партнерів наслідувати приклад Копенгагена, відправивши Україні зброю, боєприпаси та системи ППО, які не використовуються у їхніх власних арсеналах.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що Данія передасть Україні кошти на відновлення української енергетичної системи після масованих атак Росії на інфраструктуру. Йдеться про п'ять мільйонів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.04.2024 13:24