Фото: mil.in.ua

Данія виділить Україні кошти на відновлення енергосистеми: про яку суму йдеться

Данія передасть Україні кошти на відновлення української енергетичної системи після масованих атак Росії на інфраструктуру. Йдеться про п'ять мільйонів євро. 

Як повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Данії.

"Україна вражаюче пройшла минулу зиму. І це попри масовані атаки на критичну енергетичну інфраструктуру та її знищення. Останніми тижнями Росія вирішила посилити цілеспрямовані атаки на енергетику України, і ми стали свідками масових руйнувань. Уряд Данії надасть 40 мільйонів данських крон (п'ять мільйонів євро). Ці кошти мають сприяти необхідному відновленню, щоб Україна могла підтримувати своє енергопостачання", — заявив міністр співробітництва в галузі розвитку та глобальної кліматичної політики Ден Йоргенсен.

Завдяки сумі в розмірі п'ять мільйонів євро Данія допомагає забезпечити безперебійне електропостачання та підготуватися Україні до майбутньої зими. 

"Енергія та безпека постачання використовуються як зброя у війні проти України, щоб виснажити українське населення. З боку Данії ми зробимо все можливе, щоб зробити їхнє енергопостачання настільки надійним і стійким, наскільки це можливо. Ми ще не на фінішній прямій, тож я щасливий, що можу передати ще одну пожертву від імені Данії, щоб допомогти Україні як відновити, так і розвинути більш стійку енергетичну систему як проти суворих зим, так і суворих атак з боку Росії", — заявив міністр клімату, енергетики та комунальних послуг Данії Ларс Аагаард.

Раніше Данія та Україна підписали угоду про надання гарантій безпеки. Термін домовленостей становитиме 10 років.

Нагадаємо, 12 березня Данія анонсувала новий пакет військової допомоги для України. Його вартість сягає понад 300 мільйонів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 08.04.2024 20:54