Фото: Pixabay

Данія анонсувала новий пакет військової допомоги Україні: що до нього увійде

У вівторок, 12 березня, Данія анонсувала новий пакет військової допомоги для України. Його вартість сягає понад 300 мільйонів євро.

Про це повідомило міністерство оборони Данії.

Зазначається, що цей пакет допомоги для України стане вже 16-м і міститиме самохідні артилерійські установки Caesar. Кошти на них Данія виділила спільно із Францією.

"Артилерійські гармати Caesar, самохідні 120-мм міномети та боєприпаси до них. Це частина того, що Данія співфінансує у межах останнього пакету пожертвувань Україні", — йдеться у повідомленні.

Крім того, Данія у співпраці з Естонією та Чехією виділила гроші на 155-мм артилерійські снаряди для Збройних сил України.

"Артилерійські та мінометні системи мають великий попит з боку України. Цим пакетом допомоги ми вносимо істотний внесок у боротьбу за свободу України... Допомога надана у співпраці з нашими союзниками і посилає важливий сигнал про те, що ми підтримуємо Україну на широкому фронті", — заявив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Нагадаємо, Чехія вирішила розширити свою ініціативу з допомоги Україні. Крім закупівлі 300 тисяч одиниць артилерійських боєприпасів калібру 122 міліметри для Збройних сил України у третіх країн, Прага пообіцяла ще 200 тисяч одиниць у необов'язковому порядку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.03.2024 17:57