Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала. Джерело: чеські ЗМІ

У Чехії заявили про можливість збільшення закупівлі снарядів для України

Чехія вирішила розширити свою ініціативу з допомоги Україні. Крім закупівлі 300 тисяч одиниць артилерійських боєприпасів калібру 122 міліметри для Збройних сил України у третіх країн, Прага пообіцяла ще 200 тисяч одиниць у необов'язковому порядку.

Про це повідомили Ceskenoviny з посиланням на заяву прем'єр-міністра Чехії Петра Фіали.

"Я вважаю це великим успіхом. Це ще один доказ того, що Чеська Республіка є повністю активним гравцем у європейській політиці безпеки", —сказав він.

Прем'єр-міністр Чехії наголосив, що до ініціативи приєдналися 18 країн. І цей, за його словами, свідчить правильність напрямку, в якому запропонувала рухатися Чехія, адже альтернативи допомозі Україні на теперішній момент немає.

Прага жорстко засуджує агресивні дії Росії, тому активно та послідовно допомагає Україні протистояти російським загарбникам.

Як відомо, за останні місяці на фронті у Збройних сил України виникнула гостра нестача артилерійських боєприпасів. Нещодавно з цієї причини нашим бійцям довелося відступити з Авдіївки, а також втратити ще кілька населених пунктів Донецької області.

У лютому президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна знайшла 800 тисяч артилерійських боєприпасів на військові потреби України: півмільйона калібру 155 міліметрів і 300 тисяч калібру 122 міліметри. Однак для їхньої закупівлі знадобилися кошти. Ініціативу підтримали багато країн світу.

Нагадаємо, вчора президент Чехії Петр Павел заявив, що закуплені у третіх країн світу 800 тисяч артилерійських снарядів можуть надійти в Україну впродовж декількох тижнів. Таким чином з ініціативи чеського лідера вдасться зробити те, що не реалізував Європейський Союз.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.03.2024 14:58