Фото: прес-служба НАТО

Столтенберг закликав Південну Корею надсилати Україні зброю, — Reuters

Генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав Південну Корею почати допомагати ЗСУ. Раніше ж країна відмовлялася постачати ЗСУ зброю та боєприпаси.

Про це Столтенберг заявив під час візиту до Азії, пише Reuters.

Зазначимо, що в Південній Кореї заборонено законом постачати зброю країнам, які беруть участь у військових конфліктах.

Однак генсек НАТО аргументував свою позицію. Столтенберг навів у приклад кілька союзників по НАТО (Німеччина, Швеція та Норвегія), які дотримувалися політики ніколи не експортувати зброю до країн, які є у стані конфлікту, але змінили цю позицію заради України.

"Я закликаю Корейську Республіку продовжувати та посилити зусилля у питанні військової допомоги. Врешті-решт, це ваше рішення, але скажу, що кілька держав НАТО, які мали політику, що забороняла їм будь-коли надсилати зброю країнам у конфлікті, змінили цю політику зараз", — сказав Столтенберг.

До слова, генсек НАТО прибув до Південної Кореї в межах свого азійського турне, яке включає також відвідування Японії. Мета візиту — зміцнити зв’язки з союзниками США на тлі війни в Україні та суперництва із Китаєм.

Нагадаємо, тим часом у ЗМІ з’явилася інформація, що Північна Корея зацікавлена співпрацювати з Росією щодо продажу зброї. Усе через те, що будь-яка угода з РФ допоможе підняти безгрошову та застійну економіку КНДР.

Війна, 30.01.2023 10:57