Микола Сольський. Джерело: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Тривали шість годин: у Польщі завершилися перемовини щодо розблокування кордону з Україною

У четвер, 28 березня, у Польщі відбулися перемовини щодо розблокування кордону з Україною. Вони тривали понад шість годин.

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Під час зустрічі у тристоронньому форматі "Україна — Польша — Євросоюз" та представниками профільних асоціацій команда міністерства обговорила питання розблокування кордону та пошуку спільних позицій для вирішення кризи.

"Це була складна, але відверта розмова між міністерствами та асоціаціями. Важливо, що попередньо вже обговорили варіанти вирішення, які незабаром будуть озвучені. Водночас питання складне для всіх сторін і потребує додаткового часу. Дякую кожному з партнерів за особисте залучення в процес пошуку рішень", — зазначив міністр агрополітики Микола Сольський.

Варто зазначити, що протести польських фермерів розпочалися з 9 лютого. Відтоді міністерство агрополітики на чолі з міністром агрополітики постійно працює над пошуком рішень на національному та міжнародному рівнях.

Своєю чергою прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна потребує "шляхів солідарності" у вирішенні питання блокування кордону. 

"У наших урядів спільне розуміння важливості цього проекту. Так само як і спільне розуміння того, що питання кордону необхідно вирішувати комплексно. Україна запропонувала для цього конкретні кроки", — зазначив він.

Нагадаємо, 28 березня на польському кордоні у пункті пропуску "Угринів—Долгобичув" тимчасово завершилося блокування руху вантажівок в обох напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.03.2024 15:25