Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Британії спіймали двох китайських шпигунів

У Великій Британії офіційно висунули звинувачення у шпигунстві на користь Китаю двом молодим людям. Вони вже цього тижня постануть перед судом.

Про це повідомила агенція BBC.

Звинувачування висунули 32-річному Крістоферу Беррі та 29-річному Крістоферу Кешу за законом щодо державних таємниць. Вони нібито передавали іноземній державі "статті, записки, документи чи інформацію".

Судове засідання заплановане на 26 квітня у Магістратському суді Вестмінстера.

У контртерористичному відділі поліції Лондона назвали звинувачення результатом "надзвичайно складного розслідування", та закликали утриматися від подальших коментарів і спекуляцій, поки справу розглядає суд.

Чоловіків затримали ще 13 березня 2023 року, а після того відпустили під заставу. Дії, у яких їх звинувачують, могли відбуватися у випадку Беррі з кінця грудня 2021 до початку лютого 2023 року, а у випадку Кеша — зі січня 2022 року до початку лютого 2023 року.

Також нещодавно стало відомо про затримання у Німеччині трьох підозрюваних у шпигунстві на користь Китаю.

Нагадаємо, на початку березня журналісти Financial Times повідомили, що Росія значно посилила шпигунську діяльність у Європі. Особливо це відчувалося під час двох періодів — одразу після повномасштабного вторгнення Росії в Україну та після значних невдач упродовж 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.04.2024 16:22