Фото: Рixabay

У Індії вісім місяців тримали голуба під вартою, бо думали, що він шпигун

В індійському місті Мумбаї з-під варти звільнили голуба, якого тримали у ветеринарній клініці протягом восьми місяців. Це сталося після того, як підтвердилося, що птах не був китайським шпигуном. 

Про це повідомляє видання WION.

Зазначається, що курйозна історія із птахом розпочалася у травні минулого року, коли індійська поліція RCF (Rashtriya Chemicals and Fertilizers) затримала голуба на пристані Пір-Пау у передмісті Чембура. На ньому начебто помітили "китайські ієрогліфи".

Дивовижний голуб, прикрашений мідними та алюмінієвими кільцями на ногах, мав під крилами послання, написані шрифтом, схожим на китайські ієрогліфи. Це викликало підозри у шпигунстві.

Хоча спочатку справа була зареєстрована поліцією RCF, подальші розслідування призвели до несподіваного повороту подій. Звинувачення у шпигунстві зрештою було знято, оскільки з'ясувалося, що голуб мав більш невинну передісторію.

Коли поліція заглибилася в сагу про пернатого шпигуна, то з'ясувалося, що голуб був перегонником з Тайваню, який брав участь у змаганнях на відкритій воді.

Під час одного з таких поєдинків відважний птах перелетів кордони та несподівано приземлився на індійській землі.

Після того, як звинувачення в шпигунстві були спростовані, а птах визнаний здоровим, ветлікарня випустила птаха на свободу, попередньо отримавши дозвіл від поліції.

Нагадаємо, у грудні минулого року до національного природного парку "Тузлівські лимани" на Одещині прилетіло понад 30 тисяч качок галагазів. Птахи розмістилися на лиманах Шагани та на південній частині Алібея.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.02.2024 11:04