Фото: Офіс президента

Україна може отримати додаткові системи Patriot: названо кількість

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що партнери по Північноатлантичному альянсу можуть надати Україні додаткові системи протиповітряної оборони Patriot.

Відповідну заяву він зробив під час брифінгу.

За словами Шольца, наша держава може отримати ще шість систем Patriot для захисту свого неба від російських атак.

"Ми вже надали дві системи, тепер ми поставили й третю, і ми є країною, яка робить найбільш істотний внесок у цю справу. Остання, третя система, про яку ми оголосили і яка буде передана Україні та буде там використовуватися, — це також наш заклик до інших країн прийняти аналогічні рішення", — сказав Шольц.

За словами канцлера, системи Patriot, які наявні в країнах НАТО, мають дуже важливе значення для України та дадуть змогу краще захиститися від численних російських обстрілів. Відтак, вони мають бути передані нашій державі.

"І я хотів би повторити цей заклик і поглибити його ще раз. Ми чули про сім додаткових систем. Одна з них — наша. Ми таки сподіваємося знайти ще шість у контексті НАТО, і я знову використав цю можливість на багатьох переговорах, щоб донести цю думку", — наголосив він.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте на саміті лідерів Євросоюзу в Брюсселі виступив із ініціативою викупити системи протиповітряної оборони Patriot у країн, які їх мають, але не хочуть передавати Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.04.2024 19:59