Олаф Шольц. Джерело: Офіс президента України

"Це чітка позиція": Шольц зробив нову гучну заяву про можливість надання Україні ракет Taurus

Канцлер Німеччини Олаф Шольц знову чітко та конкретно підтвердив свою незгоду з можливістю надання Україні далекобійних ракет Taurus. Він заявив, що не хоче створювати марних очікувань щодо цього виду озброєнь.

Про це повідомив "Укрінформ" із посиланням на заяву Олафа Шольца під час спільної з малайзійським колегою Анваром Ібрагімом прес-конференції у Берліні.

"Щодо однієї системи озброєнь, з огляду на ефективність і спосіб застосування, вважаю, що її не можна використовувати безконтрольно, але участь німецьких військових не є виправданою, навіть з-поза меж України", — заявив німецький канцлер.

Тому, за його словами, чітка позиція в цьому питанні полягає в тому, що застосування цих ракет є "невиправданим".

"Це моє завдання як канцлера, як очільника уряду, висловлюватися точно та не створювати жодних оманливих очікувань. І мої відповіді, відповідно, є чіткими", — сказав Шольц.

Він повторив, що Німеччина, безумовно, є країною, яка найбільше підтримує Україну, — фінансово, а також постачаннями зброї.

"Загалом попередні й обіцяні постачання сягають 28 мільярдів євро або 30 мільярдів доларів. Це значна сума. Ми мобілізували все, щоб Україна отримала від нас необхідну підтримку — боєприпаси, артилерію, танки, протиповітряну оборону різних типів", — заявив канцлер.

Він назвав цю допомогу високоефективною, надійною та постійною, яку Україна дуже цінує. Журналісти зауважили, що Шольц дуже рідко згадує назву ракети — Taurus. Цього разу він знову жодного разу не вимовив це слово.

Нагадаємо, що в німецьких політиків немає єдиної думки щодо можливості здійснити круговий обмін озброєннями, за якого ФРН надасть Великій Британії далекобійні ракети Taurus, а Лондон, зі свого боку, передасть Києву ракети Storm Shadow.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.03.2024 08:40