Фото: ЦТС

Кабмін призначив нового очільника "Укрзалізниці"

Головою правління АТ "Укрзалізниця" на два роки призначили Євгена Лященка. За поданням Наглядової Ради таке розпорядження видав Кабінет Міністрів України.

Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

До цього Лященко обіймав посаду члена правління залізниці й відповідав за фінансовий блок питань у компанії.

"За останній рік, рік повномасштабного російського вторгнення, за безпосередньої участі Євгена Лященка було запроваджено низку фактично революційних змін на УЗ. Перш за все, це перехід на прямі контакти з виробниками енергоресурсів: нафтопродуктів, електроенергії, газу. Ці рішення сукупно заощадили для держави мільярди гривень", — написав Кубраков.

Перед Євгеном Лященком, як перед керівником АТ "Укрзалізниця", поставили три ключові завдання: 

1. Продовження реформи УЗ, а саме виділення окремих бізнес-вертикалей відповідно до сфери діяльності (пасажирська, вантажна, виробнича та інфраструктурна) і відповідність до європейського законодавства, особливо в питаннях безпеки та інклюзивності.

2. Виконання інвестиційної програми: розвиток експортних шляхів та створення необхідної інфраструктури, електрифікація необхідних залізничних ділянок тощо.

3. Вихід компанії на беззбитковість. Для цього вже ухвалили план необхідних заходів.

Нагадаємо, колишнім очільником "Укрзалізниці" був Олександр Камишін. Його призначили міністром із питань стратегічних галузей промисловості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 21.03.2023 20:31